Ensimmäinen Jalkapallopäivä takana – kiitos ja ensi vuonna uudelleen

12.06.2023

Historian ensimmäistä Jalkapallopäivää Suomessa vietettiin sunnuntaina 11.6. ja mukana oltiin hienon aktiivisesti. Katseet siirtyvätkin jo kohti vuotta 2024.

Jalkapallopäivän taustalla on Suomen pääsarjojen Veikkausliigan, Subway Kansallisen Liigan ja Miesten Ykkösen sekä Palloliiton yhteinen ponnistus, jolla haluttiin luoda pysyvä juhlapäivä kaikille suomalaisille jalkapallon ystäville.

Alusta lähtien tavoitteena oli pyrkiä yhdistämään koko jalkapalloperhe ja tässä myös onnistuttiin hyvin heti ensi kerralla. Kyse ei ole kuitenkaan kertaluonteisesta tempauksesta, vaan Jalkapallopäivästä on tarkoitus tehdä pysyvä kohokohta suomalaiseen jalkapallokauteen ja katseet ovat jo ensi vuodessa – ja tavoitteet luonnollisesti entistä korkeammalla tavoitettavuuden ja kaikkien toimijoiden mukaan saamisen osalta.

Jalkapallopäivän yhteydessä lanseerattiin myös yhteinen ele, jolla voi tunnustaa rakkauttaan lajiin ja omaan seuraan kaikissa yhteyksissä ja kaikkialla.

Tämän vuoden Jalkapallopäivä on takana, mutta kausi jatkuu. Veikkausliigan AC Oulun päävalmentajan Ricardo Duarten sanoin ”jokainen päivä on minulle Jalkapallopäivä” – juhla jatkuu ja varsinaista Jalkapallopäivää vietetään jälleen kesällä 2024.

Kiitämme kaikkia historian ensimmäiseen Jalkapallopäivään osallistuneita ja toivotamme mitä parhainta kauden jatkoa.