Ottelupäivä on aina juhlapäivä jokaiselle – mukaan kentälle ja katsomoon

09.05.2023

Jalkapallopäivä 11.6. nostaa suomalaisen jalkapallon esille maan huippusarjojen kautta, mutta Jalkapallopäivä ei ole suinkaan vain huippujalkapallon päivä.

Sarjasta, tasosta ja ikäluokasta riippumatta jokainen ottelupäivä on aina juhlapäivä. Toki maan parhaiden joukkueiden kohtaaminen viheriöllä on iso asia, mutta yhtä lailla iso asia jokaiselle mukanaolijalle on se pienemmällä kyläkentällä pelattava alemman sarjatason tai junioreiden ottelu.

Jalkapallopäivä nostaa esille suomalaisen jalkapallon koko komean kirjon. Juhlapäivä voi nimellisesti olla vain yhtenä päivänä, mutta tosiasiassa jokainen ottelupäivä on joka ikiselle joukkueelle aina juhlapäivä.

Jalkapallopäivän taustalla on suomalaisen jalkapallon merkittävyyden ja vaikuttavuuden esille nostaminen. Samalla päivän tarkoituksena on kannustaa jokaista suomalaista katsomoihin ja kentän laidoille seuraamaan ja tukemaan joukkuettaan – oli se mikä tahansa.

Veikkausliigan pelaaja voi olla kannustamassa seuransa juniorijoukkueen pelissä katsomon puolella ja toki myös päinvastoin. Subway Kansallisen liigan pelaaja voidaan nähdä lähialueen alasarjajoukkueen ottelussa tukemassa naapuriseuraa ja jälleen myös päinvastoin. Miesten Ykkösen pelaaja voi päätyä vapaailtanaan innokkaana kannattajana erityisryhmien sarjaotteluun ja saada saman tuen vastineeksi itse pelatessaan.

Ei ole sarjoja ja tasoja, on vain yksi jalkapallo. Eikä vain yhtä päivää, vaan aina. Siitä Jalkapallopäivä haluaa muistuttaa.

 

kuva: Kalevi Hämäläinen