Tiedätkö tai arvaatko mikä luku on 65 030 – tai 2164?

07.06.2023

Ensimmäistä Jalkapallopäivää Suomessa vietetään sunnuntaina 11.6. ja Jalkapallopäivänä ympäri Suomen pelataan satoja virallisia otteluita.

Ottelut eivät toki keskity kauden aikana erityisesti Jalkapallopäivään, vaikka kesäkuinen sunnuntai erinomainen pelipäivä onkin. Pallo pyörii kuitenkin läpi vuoden niin jalkapallo- kuin futsalkentilläkin.

Vuonna 2022 Suomessa pelattiin kaikkiaan 65 030 virallista jalkapallo- ja futsalottelua. Tämä tarkoittaa keskimäärin yli 178 ottelua vuoden jokaisena päivänä. Päälle tulevat luonnollisesti lukuisat epäviralliset ottelut.

Yksi tunnuspiirre viralliselle ottelulle on se, että ottelussa on myös erotuomari – monesti vain yksi, mutta ylemmissä sarjoissa kolme tai jopa neljäkin erotuomaria. Vuoden 2022 lopussa Suomessa oli 2164 rekisteröityä erotuomaria. Ilman tätä joukkoa ei yhtäkään vuoden 65 030 ottelusta olisi saatu pelattua.

Jalkapallopäivä on suomalaisen jalkapallon iso juhlapäivä, mutta juhlapäiviä ovat jokaiset ottelupäivät jokaiselle joukkueelle ja jokaiselle erotuomarille. Voitot ja tappiot, ilo ja pettymys kuuluvat lajiin, mutta reilulla pelillä ja toisia kunnioittaen tappion hetkikin voi maistua silti juhlapäivältä.